poniedziałek, 24 lipca 2017

Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce

Pyszne i aromatyczne mięso mam dziś dla Was.
Mięso natarte kurkumą ma jedyny i niepowtarzalny smak.
Dodatek warzyw wzbogaca doznania smakowe.
Polecam gorąco na letni obiad.
Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce.


               Składniki:

  • 500 g polędwiczka wieprzowa
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki kurkumy w proszku
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • pieczone ziemniaki do podania
  • kolendra do posypania
  • olej do smażenia
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony


Polędwicę umyłam osuszyłam i natarłam sosem sojowym i kurkumą.
Zostawiłam na 2 -3 godziny do zamarynowania.
Polędwicę obsmażyłam na oleju ze wszystkich stron, przełożyłam do naczynia żaroodpornego.
Obsypałam mięso pokrojoną w piórka cebulą i pokrojoną w paski papryką.

Podlałam mięso wodą i piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 C przez 30 - 40 minut.
Podałam z pieczonymi ziemniakami posypane kolendrą.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                          "Podróże małe i duże"
Droga
Uwieczniam na zdjęciach drogi, bruk, chodniki, mają w sobie jakąś magię, przynajmniej dla mnie.
Ten deptak prowadzi do malowniczych zakątków w Ogrodzie botanicznym w Łodzi.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger