Teraz lubię kapustę najbardziej bo potem jest pyszna ale już nie tak jak ta lipcowa.
Dlatego przygotowałam ją z ulubionymi pomidorami suszonymi.
Młoda kapusta z marchewką, koperkiem i suszonymi pomidorami.
Składniki:
- 1 mała główka młodej kapusty
- 2 średnie marchewki
- 6 pomidorów suszonych bez zalewy
- 1 łyżka smalcu ze skwarkami
- 1 łyżka sosu sojowego
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- 1 pęczek koperku
- sól morska do smaku
Kapustę drobno poszatkowałam i przełożyłam do dużego garnka.
Wlałam do garnka bulion, dodałam smalec ze skwarkami i postawiłam na ogniu.
Do garnka dodałam sos sojowy i obrane wcześniej i pokrojone w półplasterki marchewki.
Do kapusty włożyłam również pokrojone w paski pomidory.
Gotowałam do miękkości jakieś 15 minut.
Na koniec doprawiłam do smaku solą i dodałam posiekany koperek.
Jeszcze gotowałam 2 minuty i kapusta gotowa.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Bunkier w Konewce |
Pełnił jednak funkcję bunkra kolejowego.
Mieścił w swej długości - 380 m - cały skład kolejowy.
Na zdjęciu jeden z wagonów kolejowych.
2 komentarze
Kiedy dodać pomidory? Bo są w składnikach, ale w treści przepisu już brak :)
OdpowiedzUsuńRazem z marchewką, już poprawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.