Kilka składników, jakieś połączenie w postaci dressingu i sałatka ląduje na talerzu.
Polecam jako dodatek do obiadu ale jako sałatka na śniadanie do kanapek będzie znakomita.
Sałatka z roszponki i jabłka.
Składniki:
- 2 soczyste jabłka
- 3 łodyg selera naciowego
- garść włoskich orzechów
- 2 łyżki nerkowców
- garść roszponki
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól różowa himalajska do smaku
- pieprz świeżo mielony
- miód do smaku ok. 1 łyżeczki
Przygotowanie:
- Wymieszałam w słoiczku składniki na sos, wstrząsając słojem.
- Jabłka umyłam i usunęłam gniazda nasienne, pokroiłam w kostkę.
- Roszponkę umyłam i osuszyłam.
- Seler obrałam z włókien i pokroiłam w kostkę, orzechy i nerkowce posiekałam.
- Wszystkie składniki włożyłam do miski, wymieszałam.
- Polałam teraz sosem i jeszcze raz wymieszałam.
- Sałatka gotowa.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Pocztówka z wakacji |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.