Surówkę robi się mega szybko i bardzo szybko znika.
Ja zajadam ją samą ale może posłużyć także jako surówka do obiadu.
Popróbujcie koniecznie.
Orientalna surówka z ogórka.
Składniki:
- 2 ogórki zielone
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 łyżka płynnego miodu
- 2 łyżki mleka kokosowego
- sól do smaku
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki oliwy
- 4 czubate łyżki kiełków - dałam rzeżuchę
Ogórki obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę.
Drobno pokroiłam również papryczkę i selera, wymieszałam z ogórkami.
Teraz do miski dodałam miód, mleko kokosowe, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki i oliwę, dokładnie wymieszałam.
Surówkę wstawiłam do lodówki aby smaki się przegryzły.
Podałam z kiełkami rzeżuchy.
Smacznego.
Przepis kuchni orientalnej
"Podróże małe i duże"
Słońce |
Oczyszczą umysł i ciało, dodadzą energii na trudne dni, uwielbiam.
2 komentarze
Uwielbiam potrawy mega szybkie.
OdpowiedzUsuńI chociaż ogórek jest prawie bezwartościowy to jego smak i zapach zawsze mnie zniewala.
Pozdrawiam:)
Ja tez uwielbiam ogórka, smak i aromat powala na kolana, jak można go nie zjeść?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.