Jakie to było pyszne i zjadaliśmy pełne talerze, wszystkie dzieciaki czytaj wnuczki stały w kolejce po dokładkę.
Dziś makaron z serem ale z owocami, takie wspomnienie dzieciństwa.
Makaron z wiśniowym twarogiem.
Składniki: 4 porcje
- 250 g makaronu karbowane tagliatelle
- 400 g sera twarogowego chudego
- 5 łyżek syropu klonowego
- 100 ml syropu z wiśni
- wiśnie z syropu - słoik 330 ml
- 200 ml mleczka kokosowego
Do miski skruszyłam twaróg, dodałam mleczko kokosowe, syrop z wiśni, syrop klonowy i dobrze wymieszałam.
Makaron ugotowałam al'dente i wyłożyłam na talerz, polałam sosem twarogowo - wiśniowym i posypałam wiśniami z syropu.
Pyszne danie na gorąco i na zimno.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
"Podróże małe i duże"
Modrzewiowy zagajnik |
Tutaj zagajnik modrzewiowy w Lesie w Porszewicach.
2 komentarze
Takie danie idealne na gorący czas:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńZdecydowanie tak, pozdrawiam Reniu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.