Makaron ten to Foglie d'ulivo agli spinaci, włoski makaron ze szpinakiem.
Grillowane tofu to eksplozja smaków i tutaj pasuje wybornie, do tego trochę warzyw i danie w stylu azjatyckim gotowe, polecam.
Makaron szpinakowy z grillowanym tofu.
Składniki:
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 papryki chili
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- olej do smażenia
- czarny sezam prażony do posypania
- 400 g tofu marynowanego w soku z cytryny, czosnku, soku pomidorowym
- 250 g makaronu szpinakowego Foglie d'ulivo agli spinaci
- olej sezamowy do skropienia dania
Papryki pokroiłam w paski, czosnek drobno posiekałam.
Na suchej patelni uprażyłam sezam czarny.
Ja miałam tofu marynowane już przy zakupie, napisałam jednak w czym było marynowane bo jeśli nie macie takiego to wystarczy wytrawne tofu zamarynować w tych składnikach.
Tofu pokroiłam na plastry i grillowałam z obu stron aż stało się złociste.
Makaron ugotowałam al'dente.
Na patelni, na oleju podsmażyłam paski papryczek, posiekany czosnek, dodałam sos sojowy i chwilę dusiłam, jakieś 3 - 4 minuty, wymieszałam z ugotowanym makaronem.
Podałam z grillowanym tofu, posypane czarnym sezamem, skropione olejem sezamowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Podniebny teatr |
Zaczęło się widowisko, oglądaliśmy z wypiekami na twarzach.
Spektakl się skończył a w nas został obraz, zachodzącego słońca.
Teatr w Sielpi Wielkiej.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.