Można z niej wyczarować wszystko zapiekanki, koktajle, placki, naleśniki, ciasta i wiele innych, uniwersalna ci ona jest bardzo.
Dziś włożyłam do blendera, zmiksowałam i wypiłam, pyszne było a teraz chcę się z Wami podzielić przepisem.
Koktajl z kaszy jaglanej i mango.
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka maślanki
- 100 ml mleka
- 1 dojrzałe mango
- listki z 2 gałązek melisy
- 2 łyżki syropu z agawy
Do kielicha blendera przełożyłam kaszę, wlałam maślankę, mleko i dodałam obrane ze skórki mango.
Zmiksowałam wszystko na jednolita i gładką masę.
Dodałam syrop z agawy i listki melisy i ponownie zmiksowałam.
Rozlałam do słoiczków i popijałam.
Smacznego.
Na zdrowie!
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Żonkile i pełnik europejski |
Uwielbiam ich zapach a ich widok sprawia radość i cieszy oczy.
Wy też tak macie?
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.