Moja jaglanka jest pyszna, pożywna, zdrowa i odchudza a jednocześnie dodaje energii.
Zachęcam jaglankę robić z owocami sezonowymi póki są, ja dodałam czereśnie, morele i truskawki.
Jaglanka sezonowa.
Składniki:
- 2,5 - 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 pełna łyżka miodu spadziowego
- 1 - 2 morele
- 2 łyżki migdałów
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 6 - 8 truskawek
- 1 szklanka wydrylowanych czereśni
- szczypta soli
Ugotowaną kaszę jaglaną włożyłam do miski, dodałam umyte i obrane truskawki, miód, sól i zmiksowałam do połączenia składników.
Wydrylowałam czereśnie a morele pokroiłam w plasterki.
Przełożyłam kaszę truskawkową do miseczek, dodałam resztę owoców, posypałam migdałami i płatkami migdałowymi.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty lata |
Tutaj spacerowałam w Parku Zdrojowym w Ciechocinku.
2 komentarze
Świetne danie. Nigdy takiego jeszcze nie jadłam, zdecydowanie jest warte spróbowania!
OdpowiedzUsuńŚwietne i zdrowe, warte wypróbowania.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.