Dla dzieci natomiast wystarczy zamienić wino na kompot i będzie znakomity deser także.
Taki deser fajnie zmiękcza mięśnie hi hi, wiec na wieczór z przyjaciółmi jak najbardziej się nada.
Polecam i zachęcam do wypróbowania, użyjcie swoich ulubionych owoców, ja miałam jeszcze mrożony agrest.
Agrestowy kisiel dla dorosłych.
Składniki:
- 500 ml wina gronowego różowego
- 150 g agrestu - miałam mrożony
- 1 łyżka ksylitolu lub cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Agrest rozmroziłam, zalałam winem w garnku, dodałam ksylitol i gotowałam 5 minut.
Rozprowadziłam mąkę w 1/3 szklanki wody i wlałam do garnka z agrestem, mieszając doprowadziłam do wrzenia.
Gotowałam minutę aż kisiel zgęstniał, rozlałam do pucharków.
Lepiej chwilę poczekać aż trochę przestygnie.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Żonkile |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.