Inne połączenie składników i nasza ulubiona surówka zmienia charakter i jest pyszna i aromatyczna.
Tym razem połączyłam pora z groszkiem i miętą a rezultat, mówię świetny a Wy przekonacie się jak wypróbujecie przepis, polecam.
Surówka z pora i groszku z miętą.
Składniki:
- 1 puszka zielonego groszku - miałam taką 400 g
- białe części z 3 średnich porów
- 2 soczyste jabłka
- 4 łyżki kwaśnej śmietany 12%
- 8 - 10 listków mięty
- 1/2 łyżeczki białego pieprzu
- szczypta cukru
Pory oczyściłam, wymyłam piasek i pokroiłam w ćwierćplasterki.
Jabłka wraz ze skórką którą wcześniej umyłam starłam na tarce o grubych oczkach.
Groszek osączyłam na sicie i dodałam do miski z warzywami.
Dodałam posiekaną miętę oraz sól, cukier, pieprz biały i śmietanę, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Zalew Sielpia |
Tym razem oglądałam wakacyjne zdjęcia z wypadu do Sielpi Wielkiej.
Soczysta zieleń i szum wody uspokaja i koi nerwy.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.