Dziś proponuje danie śniadaniowe ale obiadowe też będzie smakowało znakomicie.
Szybko się je robi a rozkosz z zajadania bezcenna.
Sadzone jaja na szparagach.
Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów - 500 g
- 4 jaja
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- masło klarowane do smażenia
- rzodkiewki do podania
Szparagi odłamałam w miejscu gdzie jak się nagnie szparaga to on sam się złamie.
Zagotowałam wodę z solą i cukrem i włożyłam do niej szparagi.
Gotowałam jakieś 8 minut, bez przykrycia, odcedziłam.
Na patelni rozgrzałam masło klarowane i podsmażyłam najpierw połowę szparagów polewając je masłem z patelni a potem wbiłam na nie jaja, posoliłam i posypałam pieprzem i usmażyłam do pożądanej konsystencji.
My lubimy jak żółtko jest lejące.
Podałam z plasterkami rzodkiewek.
Tak samo postąpiłam z drugą częścią szparagów.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty jabłoni |
Świat nie jest taki zły,
Świat nie jest wcale mdły,
Niech no tylko zakwitną jabłonie,
To i milion z nieba kapnie,
I dziewczyna kocha łatwiej,
Jabłonie, kwitnące jabłonie...
4 komentarze
Super.pyszne.śniadanko)
OdpowiedzUsuńOj pyszne pyszne jest, polecam.
UsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.