Użyłam tutaj plantanów w II stopniu dojrzewania czyli z żółtą skórką.
Takie plantany dla mnie osobiście pachną truskawkami.
Polecam na śniadanie albo deser.
Plantanowe placuszki.
Składniki:
- 2 średnie plantany z żółtą skórką
- 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
- 5 łyżek mąki pszennej
Obrałam plantany, włożyłam do miski, dodałam mąkę i olej kokosowy, zmiksowałam na gładką masę.
Na patelni na oleju kokosowym smażyłam małe placuszki z obu stron na złoty kolor.
Upieczone placuszki posypałam cukrem pudrem.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Wiosenne niebo |
Uwielbiam pierwsze wiosenne niebo a kolor błękitu i bieli nastraja mnie bardzo optymistycznie, ładuje "baterie".
1 komentarze
Proszę Kingo częstuj się.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.