środa, 31 maja 2017

Plantanowe placuszki

O plantanach już Wam pisałam a dziś przedstawiam łatwe, proste i pyszne placuszki na śniadanie.
Użyłam tutaj plantanów w II stopniu dojrzewania czyli z żółtą skórką.
Takie plantany dla mnie osobiście pachną truskawkami.
Polecam na śniadanie albo deser.
Plantanowe placuszki.


                    Składniki:

  • 2 średnie plantany z żółtą skórką
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
  • 5 łyżek mąki pszennej

Obrałam plantany, włożyłam do miski, dodałam mąkę i olej kokosowy, zmiksowałam na gładką masę.
Na patelni na oleju kokosowym smażyłam małe placuszki z obu stron na złoty kolor.
Upieczone placuszki posypałam cukrem pudrem.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                       "Podróże małe i duże"
Wiosenne niebo
Błękit wiosennego nieba, płynące po błękicie obłoki to moment na który czekam co roku.
Uwielbiam pierwsze wiosenne niebo a kolor błękitu i bieli nastraja mnie bardzo optymistycznie, ładuje "baterie".

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger