Płatki orkiszowe są bardzo pożywne, mają dużo białka i błonnika.
Jagody goji są skarbnicą wszelakich dóbr więc jedzmy takie śniadania tylko na zdrowie.
Surowe ziarno kakaowe to najbogatsze na świecie źródło magnezu, a także chromu, potasu, manganu oraz łatwo przyswajalnego wapnia.
Czy jadacie na śniadanie płatki wszelakie? a jak tak to jakie są Wasze najulubieńsze?
Płatki orkiszowe z ziarnem kakaowca.
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków orkiszowych
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 1 nieduży banan
- 1 łyżeczka jagód goji
- 1 łyżeczka surowych ziaren kakaowca
Płatki wsypałam do garnka, zalałam mlekiem i pozostawiłam na 10 minut, po czym gotowałam 5 minut.
Do płatków dodałam syrop klonowy, wymieszałam.
Przełożyłam płatki do miseczek.
Na wierzchu ułożyłam pokrojonego w plastry banana, jagody goji i posypałam ziarenkami kakaowca.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Lato |
2 komentarze
musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńPatko jest wyborne śniadanie z udziałem tych płatków.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.