Jeśli nie macie mrożonych owoców użyjcie świeżych, będzie znakomicie.
Dołożyłam tutaj cukier kokosowy i to było dobre posunięcie, kisiel jest bardzo aromatyczny.
Kokosowy kisiel z ananasa i mango.
Składniki: 2 pucharki
- 150 g owoców ananasa - miałam mrożone
- 150 g owoców mango - miałam mrożone
- 2 pełne łyżki cukru kokosowego
- 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
- 500 ml wody
Owoce miałam pokrojone w kostkę.
Włożyłam do garnka mango i ananasa, zalałam wodą, dodałam cukier kokosowy i gotowałam 5 minut.
Mąkę ziemniaczaną wymieszałam z 1/3 szklanki wody i wlałam do gotujących owoców ciągle mieszając aby nie powstały grudki.
Gotowałam chwilę aż kisiel zgęstniał, rozlałam do pucharków.
Można jeść gorący ale znakomicie smakuje zimny.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Latolistek cytrynek |
Jest to jedyny europejski motyl zimujący w opadłych liściach.
Spotkany w marcu na spacerze, jako pierwszy pojawia się wiosną samiec dopiero potem samiczka.
Cytrynek w nazwie znalazł się nie przypadkiem, skrzydełka motyla pachną cytryną i mają cytrynową barwę.
2 komentarze
Wyobrażam sobie jak to pysznie smakuje.
OdpowiedzUsuńMiłej majówki.
Pozdrawiam:)
Jest pyszny, nie zaprzeczam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.