Ja użyłam pieczonej papryki ze słoja ale tutaj można grillować paprykę świeżą aż skórka się zwęgli a potem obieramy i dodajemy do sałatki.
Polecam sałatkę bo ciekawe zestawienie smaków mile połechce wasze kubki smakowe.
Grillowana sałatka z pieczonej papryki, cukinii i ciecierzycy.
Składniki:
- 300 g ugotowanej ciecierzycy
- 1 czerwona upieczona papryka
- 100 g sera halloumi
- 1 średnia cukinia
- olej do skropienia warzyw
- sól morska
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka wody gazowanej
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie:
- Cukinię umyłam i wraz ze skórką pokroiłam w cienkie plastry wzdłuż.
- Ser pokroiłam w plastry i grillowałam z obu stron.
- Paprykę osączyłam z zalewy.
- Cukinię ułożyłam na patelni grillowej, skropiłam olejem i posypałam solą morską.
- Grillowałam z obu stron.
- Ułożyłam na talerzu paprykę, cukinię, grillowany ser oraz ciecierzycę.
- Składniki sosu wymieszałam ze sobą i polałam sałatkę.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Pracusie na czosnku |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.