Zakupiłam piękną kolorową fasolę i aż prosiła się o tak cudne wykorzystanie.
Miałam 10 rurek makaronu cannelloni które zostały mi po nadziewaniu i też prosiły się o wykorzystanie.
Tak oto kilka zbędnych produktów w rezultacie stworzyło przepyszne danie.
Polecam gorąco.
Ciepła sałatka z kolorową fasolą, kurczakiem i makaronem.
Składniki:
- 300 g suchej kolorowej fasoli
- pojedynczy filet z kurczaka
- 2 łyżki sosu guinness sauce
- olej do smażenia
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 biała papryka
- 1/2 łyżeczki soli ziołowej
- 100 ml kwaśnej śmietany 30 %
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- pęczek posiekanego szczypiorku
- 10 rurek makaronowych cannelloni
- sól morska
- pieprz do smaku
Fasolę dzień wcześniej namoczyłam w zimnej wodzie na noc.
Rano odcedziłam, zalałam nową porcją zimnej wody i gotowałam do miękkości około 50 minut.
Odcedziłam fasolę.
Szczypiorek i natkę posiekałam.
Filet z kurczaka pokroiłam w paski, wymieszałam z sosem piwnym i usmażyłam na rozgrzanym oleju do miękkości.
Całe rurki makaronowe ugotowałam al'dente a po ugotowaniu pokroiłam w krążki.
Papryki pokroiłam w paski i podsmażyłam na odrobinie oleju około 3 minut, wlałam śmietanę i gotowałam jeszcze 3 minuty.
Doprawiłam do smaku solą ziołową i pieprzem, wymieszałam z fasolą i makaronem.
Na talerzu posypałam natką i szczypiorkiem.
Podałam z paskami kurczaka.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Krokusy |
Są to krokusy, przebiśniegi, śnieguliczki.
Piękne wiosenne kwiaty.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.