Makaron do garnka i coś na patelnię ale coś pysznego i danie dość szybko trafia na talerz a oczy się cieszą.
Polecam i tą potrawę, smakowitą i szybką.
Spaghetti z czosnkiem i krewetkami.
Składniki: 3 - 4 porcje
- 650 g surowych krewetek
- 200 g makaronu spaghetti
- 4 duże ząbki czosnku
- 3 zielone papryczki Padrón
- 1/2 papryczki chili
- 4 łyżki oliwy
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Papryczki pokroiłam w paseczki, zielone i chili.
Czosnek pokroiłam w plasterki.
Krewetki umyłam, obrałam z pancerzyków, osuszyłam.
Makaron ugotowałam al'dente.
Na patelnię wlałam oliwę, włożyłam czosnek i papryczki na zimną i podgrzewając smażyłam 2 - 3 minuty.
Na patelnię włożyłam teraz krewetki i smażyłam aż stały się różowe około 3 - 4 minuty.
Dodałam sól i pieprz świeżo mielony, potem ugotowany makaron, wymieszałam i nałożyłam na talerze.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Lilia wodna |
2 komentarze
Wygląda smakowicie i z pewnością tak smakuje :) Z przyjemnością wypróbuje Twój przepis!
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.