Awokado powinno być dojrzałe a krewetki można nabyć już gotowane albo zakupić surowe i usmażyć.
Pastę wasabi zakupiłam w Kuchniach świata.
Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Sałatka krewetkowa z wasabi.
Składniki:
- 1 duże dojrzałe awokado
- 6 - 8 ugotowanych krewetek tygrysich
- 5 - 6 paluszków krabowych
- 2 - 3 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżki pasty wasabi
- sezam do posypania
Krewetki i paluszki krabowe również pokroiłam w kostkę, dodałam do awokado.
Sos sojowy wymieszałam w pastą wasabi i polałam nim sałatkę.
Rozłożyłam do miseczek i posypałam sezamem.
Smacznego.
Przepis kuchni azjatyckiej.
"Podróże małe i duże"
Kołobrzeg |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.