Surówka ma bardzo ciekawy smak, słodko - ostry i jest znakomitym dodatkiem do obiadu czy jako samodzielna przekąska.
Polecam gorąco.
Pikantna surówka z marchewki.
Składniki:
- 4 marchewki
- 4 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- 1 szklanka soku z cytryny
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki oliwy
- pęczek natki pietruszki
Marchewki umyłam, obrałam i pokroiłam w plasterki, włożyłam do miski.
Posiekałam natkę pietruszki.
Do pojemnika dodałam oliwę, sok z cytryny, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, posiekaną chili i wymieszałam.
Natkę dodałam do marchewki, wymieszałam i wlałam sos, ponownie wymieszałam.
Odstawiłam na godzinę aby marchewka skruszała.
Smacznego.
Przepis kuchni żydowskiej - Izrael.
"Podróże małe i duże"
Podbiał |
Doskonały na kaszel i do surówek, polecam.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.