Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam.
Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia.
Polecam gorąco.
Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora.
Składniki:
- 300 g wędzonej ryby maślanej
- 8 suszonych pomidorów z zalewy
- 20 g zielonych oliwek nadziewanych cytryną lub ulubionych
- 2 łyżeczki musztardy
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Do misy malaksera włożyłam oczyszczoną z ości i skóry rybę, dodałam pokrojone pomidory, oliwki, natkę i zmiksowałam na pastę.
Można składniki drobniutko posiekać.
Na koniec dodałam musztardę i wymieszałam.
Podałam na krakersach, polecam.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
W hiszpańskim markecie |
1 komentarze
A potem do...
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.