środa, 26 kwietnia 2017

Pasta z fasoli mung - zdrowo i smacznie

Pasty to temat rzeka, a u mnie na blogu jest ich mnóstwo.
Zajrzyjcie pod etykietę pasty i rozejrzyjcie się, zapraszam.
Dziś pasta pyszna i zdrowa z zielonej fasolki mung, małej fasolki która gotuje się bardzo szybko i ma mnóstwo białka.
Pomidory suszone i czosnek nadają paście charakteru, polecam.
Pasta z fasoli mung - zdrowo i smacznie.


             Składniki:

  • 350 g ugotowanej fasolki mung lub innej ulubionej
  • 30 - 40 g oliwy z oliwek
  • 50 g suszonych pomidorów z zalewy
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g sosu sojowego
  • 1 łyżka zielonej czubrycy
  • garść natki pietruszki


Do misy blendera włożyłam osączone z zalewy pomidory, posiekany czosnek, posiekaną natkę, sos sojowy, czubrycę zieloną i zmiksowałam na papkę.
Dodałam teraz ugotowaną fasolkę i ponownie zmiksowałam.
Pasta jest znakomita do kanapek, ja podałam z bagietkami.
Idealna na śniadanie czy drugie śniadanie.
Smacznego.
Źródło.
                                          "Podróże małe i duże"
Wiosenny bukiet
Kwiaty wiosny, moje ulubione żonkile i tulipany czarują na portretowym obrazie.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger