Zajrzyjcie pod etykietę pasty i rozejrzyjcie się, zapraszam.
Dziś pasta pyszna i zdrowa z zielonej fasolki mung, małej fasolki która gotuje się bardzo szybko i ma mnóstwo białka.
Pomidory suszone i czosnek nadają paście charakteru, polecam.
Pasta z fasoli mung - zdrowo i smacznie.
Składniki:
- 350 g ugotowanej fasolki mung lub innej ulubionej
- 30 - 40 g oliwy z oliwek
- 50 g suszonych pomidorów z zalewy
- 2 ząbki czosnku
- 10 g sosu sojowego
- 1 łyżka zielonej czubrycy
- garść natki pietruszki
Do misy blendera włożyłam osączone z zalewy pomidory, posiekany czosnek, posiekaną natkę, sos sojowy, czubrycę zieloną i zmiksowałam na papkę.
Dodałam teraz ugotowaną fasolkę i ponownie zmiksowałam.
Pasta jest znakomita do kanapek, ja podałam z bagietkami.
Idealna na śniadanie czy drugie śniadanie.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Wiosenny bukiet |
2 komentarze
Bardzo fajna pasta i wygląda smacznie:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńJest smaczna i zdrowa.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.