Tutaj jest jej dużo i dzięki temu jest obłędne w smaku, polecam gorąco.
Robi się szybko i znika szybko przy kubku koniecznie gorzkiej kawy czy herbaty, polecam.
Bardzo czekoladowe brownie z czekoladą.
Składniki: forma 24 x 24
- 100 g gorzkiej czekolady
- 200 g czekolady mlecznej
- 1/2 szklanki mąki krupczatki - miałam Młynomag
- 100 g masła
- 80 g ksylitolu lub cukru
- 4 jaja
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Jaja wbiłam do miski, dodałam ksylitol i ekstrakt z wanilii i lekko ubiłam.
Połamałam wszystkie czekolady na tafelki, włożyłam do garnka, dodałam masło i rozpuściłam na maleńkim ogniu.
Do przestudzonej masy czekoladowej dodałam jaja i mąkę, mieszałam dokładnie aby nie powstały grudki.
Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niej ciasto.
Piekłam ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 25 minut gdy chcemy aby ciasto było mocno wilgotne w środku albo 35 minut gdy wolisz bardziej suchy środek.
Ciasto smakuje wybornie na zimno jak i na ciepło.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Zimą nad morzem |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.