Polecam i tą zupę do wypróbowania bo jest tego warta.
Zupa - szybki krem pomidorowy.
- 2 puszki krojonych pomidorów po 400 ml
- 500 ml mleczka kokosowego
- sól morska
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 łyżka suszonego lubczyku
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 1 łyżka ziół toskańskich
- 1 łyżka cukru trzcionowego
- 250 g makaronu tagliatelle razowego
Przygotowanie zupy:
Przepis autorski.
- Zawartość puszek przelałam do garnka, dodałam sól, cukier, mleczko kokosowe i gotowałam 10 minut.
- Potem dodałam przyprawy i zmiksowałam na krem.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Makaron ugotowałam al'dente.
- Podałam zupę z makaronem.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
W porcie Kołobrzeg |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.