Wiem jest wielu przeciwników brukselki ale ma ona i swoich zwolenników, jest zdrowa i ma mnóstwo dobroci w sobie.
Tak podana jak dziś smakuje wybornie i polecam do obiadu ale i na śniadanie, do pracy czy szkoły.
Zielona surówka z brukselki i awokado.
Składniki:
- 5 główek brukselki
- 3 zielone papryczki Pádron
- 1 owoc awokado
- 1 dymka ze szczypiorem
- 1/2 pęczka koperku
- sok z 1/2 cytryny
- sól różowa himalajska
- 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1 łyżka octu winnego
- 1/4 szklanki oliwy
- 1 łyżka miodu
- szczypta cynamonu
- szczypta pieprzy cayenne
Posiekałam koper, szczypior a awokado obrałam ze skórki i pokroiłam w paseczki, wymieszałam składniki w misce, posoliłam i skropiłam sokiem z cytryny.
Składniki dressingu wymieszałam w słoiku i polałam surówkę, wymieszałam.
Pozostawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Morze zimą |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.