Rzepa smakuje wybornie w sałatkach i surówkach a dziś podam jak ją wykorzystać do twarożku.
Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Twarożek z rzepą i koperkiem.
Składniki:
- 300 g półtłustego twarogu
- 1 nieduża czarna rzepa
- 1/2 pęczka koperku
- 200 ml kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
- sól morska
- 1 łyżeczka czarnuszki
Twaróg przełożyłam do miski i lekko rozgniotłam widelcem.
Czarną rzepę obrałam ze skórki i starłam na tarce o grubych oczkach, dodałam do twarogu.
Dodałam także posiekany koperek i czarnuszkę a także sól, wymieszałam.
Pyszny schłodzony.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wiosenny bukiet tulipanów |
4 komentarze
Cudowny :) zdrowy, lekki i zapewne pyszny.
OdpowiedzUsuńWszystko się zgadza, polecam do wypróbowania.
UsuńPrzepyszny. Moj mąż zjadł z ogromnym smakiem. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMąż wie co dobre, polecam inne przepisy dla męża też. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.