Sałatka jest aromatyczna, szybka i pożywna więc idealna na obiad albo kolację.
Na śniadanie w słoiczku do pracy też będzie znakomita, polecam.
Sałatka ukraińska.
Składniki:
- 2 jabłka - miałam rubinole
- 4 średnie kiszone ogórki
- 1 szalotka
- 4 łyżki startego chrzanu
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 8 łyżek oleju
- 1,5 łyżki octu jabłkowego
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól morska
Jaja umyłam, ugotowałam, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę, połączyłam z warzywami.
Dodałam starty chrzan i wymieszałam.
Olej wymieszałam z octem i solą i polałam nimi sałatkę.
Wymieszałam sałatkę, dodałam posiekaną natkę i jeśli trzeba dosypać soli.
Smacznego.
Przepis kuchni ukraińskiej.
"Podróże małe i duże"
Modelka kołobrzeska |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.