Temperówka jest extra ale warzywa muszą być grube i jędrne aby warzywne spaghetti było ładne i chrupiące.
Jeśli nie macie takiej temperówki wystarczy pokroić warzywa na plastry a potem na cienkie paski i też będzie ok.
Takie spaghetti jest zdrowe i pożywne a wygląda obłędnie.
Marchew fioletową zakupiłam w sklepie internetowym Vegepack.
Polecam gorąco.
Marchewkowe spaghetti.
Składniki:
- 5 dużych marchwi pomarańczowych
- 3 duże marchwie fioletowe
- 100 g sera owczego roquefort cave independante
- garść posiekanej kolendry
- 100 g pieczarek
- 50 g boczniaków
- 50 g pomidorów suszonych bez zalewy
- 2 łyżki oleju
- 1 mała cebulka
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Oczyściłam i pokroiłam pieczarki w plastry, boczniaki w plastry, cebulę w kostkę a pomidory w paseczki. Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam cebulę a potem dodałam pieczarki i boczniaki i podsmażałam przez 5 minut. Na koniec doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
Marchewki obrałam, umyłam i zestrugałam temperówką ale tak jak już pisałam wcześniej można pokroić w cieniutkie paseczki marchew nożem.
Każdą marchew osobno blanszowałam 3 minuty w osolonej wodzie, odcedziłam, ułożyłam na talerzu, na wierchu ułożyłam grzyby, posypałam pokruszonym serem i posiekaną kolendrą.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Styczniowe morze |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.