niedziela, 12 marca 2017

Gulasz z dzika z kukurydzą

Chrupiąca kukurydza z soczystym mięsem dzika to idealne połączenie.
Polecam mięso dzika bo jest naprawdę delikatne i soczyste.
Taki gulasz idealnie pasuje do kaszy czy ryżu ale i z ziemniakami brzmi smakowicie.
Gulasz z dzika z kukurydzą.


                Składniki:
  • 300 g mięsa na gulasz z dzika
  • 1 biała cebula
  • 1,5 szklanki wywaru z grzybów
  • 1 puszka kukurydzy z chili - 212 - miałam Bonduelle 
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy 
  • 1 łyżeczka przyprawy do dziczyzny
  • sól różowa himalajska
  • olej do smażenia

Mięso pokroiłam na kawałki, obtoczyłam w mące z ciecierzycy i podsmażyłam na złoty kolor ze wszystkich stron.
Dodałam do garnka pokrojoną w półplasterki cebulę i jeszcze chwilę podsmażałam.
Potem wlałam do garnka wywar z grzybów, przyprawę do dziczyzny i gotowałam na maleńkim ogniu ok. 1,5 godziny.
Na koniec dodałam osączoną kukurydzę i doprawiłam do smaku solą, gotowałam jeszcze 10 minut.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                "Podróże małe i duże"
Kołobrzeg

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger