Polecam mięso dzika bo jest naprawdę delikatne i soczyste.
Taki gulasz idealnie pasuje do kaszy czy ryżu ale i z ziemniakami brzmi smakowicie.
Gulasz z dzika z kukurydzą.
Składniki:
- 300 g mięsa na gulasz z dzika
- 1 biała cebula
- 1,5 szklanki wywaru z grzybów
- 1 puszka kukurydzy z chili - 212 - miałam Bonduelle
- 2 łyżki mąki z ciecierzycy
- 1 łyżeczka przyprawy do dziczyzny
- sól różowa himalajska
- olej do smażenia
Mięso pokroiłam na kawałki, obtoczyłam w mące z ciecierzycy i podsmażyłam na złoty kolor ze wszystkich stron.
Dodałam do garnka pokrojoną w półplasterki cebulę i jeszcze chwilę podsmażałam.
Potem wlałam do garnka wywar z grzybów, przyprawę do dziczyzny i gotowałam na maleńkim ogniu ok. 1,5 godziny.
Na koniec dodałam osączoną kukurydzę i doprawiłam do smaku solą, gotowałam jeszcze 10 minut.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kołobrzeg |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.