Nie mierzyłam dokładnie czasu ale wydaje mi się że w pół godziny się zmieściłam.
Polecam po ciężkim dniu w pracy jak nie macie siły stać przy kuchni.
Fusilli z algami w sosie serowym z kurkami.
- 200 g makaronu fusilli z algami morskimi
- 50 g kurek
- 1 łyżka posiekanej mięty
- 150 g sera pleśniowego Dor blue Tort
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 100 ml mleka
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie:
- Kurki smażyłam na rozgrzanym maśle przez 8 minut, posoliłam.
- Na patelnię z grzybami wlałam mleko, wkruszałam ser i podgrzewając doprowadziłam do całkowitego roztopienia.
- Makaron ugotowałam al'dente i włożyłam na patelnię z sosem, wymieszałam.
- Wyłożyłam makaron na talerze i posypałam pokruszonym serem i posiekaną miętą.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kołobrzeg |
2 komentarze
Przepis bardzo ciekawy.Byłam jeden raz w Kołobrzegu :)
OdpowiedzUsuńPrzepis polecam a Kołobrzeg również na piękny wypoczynek.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.