Takie danie mam dziś do pokazania.
Ja jestem "klucha" i nie oznacza to że jestem duuuża tylko uwielbiam kluski we wszystkich postaciach.
Te robi się szybko, są pyszne i znikają równie szybko.
Można je zajadać na obiad ale jako deser też będą znakomite.
Jakie kluski jadacie najczęściej, jakie lubicie?
Bananowe knedliki z sosem truskawkowym.
Składniki:
- 300 g sera białego półtłustego
- 2 jajka
- 1 banan
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki kaszy manny
- 300 g truskawek - miałam mrożone
- 1 łyżka cukru pudru
Wszystkie składniki zmiksowałam na gładką masę.
Wymieszałam razem mąkę ziemniaczaną, pszenną i kaszę mannę i dodałam do masy serowej.
Wymieszałam dokładnie i z masy zaczęłam formować małe kulki które następnie obtoczyłam w mące.
Kluski gotowałam w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia 5 minut.
Truskawki rozgotowałam z cukrem pod przykryciem.
Gorącym sosem polałam knedliki.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Port jachtowy Kołobrzeg |
2 komentarze
Fajny przepis trzeba wypróbować:))Pozdrawiam serdecznie)))
OdpowiedzUsuńPolecam Reniu, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.