Jedni zarzucają że na blogu mało dziczyzny a inni że to niemoralne że obrona praw zwierząt i takie tam.
Na moim blogu jest mięso bo je jadam a Ci co też jadają niech zajrzą i inspirują się.
Dziękuję za odwiedzanie kart mojego bloga wszystkim.
A teraz aromatyczna i bardzo sycąca zupa gulaszowa, pyszna.
Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem.
- 300 g mięsa z szynki dzika
- 5 średnich ziemniaków
- 100 g startej dyni
- 1 łyżeczka przyprawy do dziczyzny
- 1000 ml bulionu warzywnego
- 1 biała cebula
- 1 cebula żółta
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- mąka do obtoczenia mięsa
- olej do smażenia
- posiekany szczypiorek
Przygotowanie zupy:
- Mięso pokroiłam w dużą kostkę, obtoczyłam je w mące i obsmażyłam na oleju w dużym garnku.
- Gdy mięso było rumiane, dodałam na patelnię pokrojoną w ćwierć plasterki cebulę, chwilę smażyłam, zalałam bulionem i gotowałam pod przykryciem około godziny.
- Ziemniaki obrałam i pokroiłam w grubą kostkę, dynię starłam na tarce o grubych oczkach.
- Jak mięso było miękkie dodałam do garnka ziemniaki i dynię, przyprawę do dziczyzny i gotowałam kolejne 20 minut.
- Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem, na talerzu posypałam posiekanym szczypiorem.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Molo w Kołobrzegu w styczniu 2017 |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.