Surówka jest bardzo aromatyczna, chrupiąca i znika szybko, zróbcie więcej bo będzie za mało.
Robi się ją błyskawicznie, polecam.
Surówka z porów, jabłek i ogórka.
Składniki:
- biała część z 2 średnich porów
- 2 ogórki kiszone średniej wielkości
- 1 jabłko
- 2 łyżki śmietany 12%
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Ogórki starłam wraz ze skórką na tarce o grubych oczkach.
Podobnie jabłko, umyłam i wraz ze skorką starłam na tarce o grubych oczkach.
Wszystko wymieszałam ze śmietaną, posoliłam i oprószyłam świeżym pierzem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zachód słońca w listopadowy nie całkiem słoneczny dzień |
4 komentarze
Przednia ta surówka :) Własnie pora przedobiadowa to już mam pomysł na dzisiejszy obiadek :)
OdpowiedzUsuńDario smakowała?
UsuńDo tego gotowane, gorące ziemniaczki. Jak dla mnie byłby to obiad idealny!
OdpowiedzUsuńPrawda że pysznie?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.