sobota, 18 lutego 2017

Surówka z dyni, brokuła i fety

Ależ pyszną surówkę mam do przedstawienia.
Dynia na surowo, musi być piżmowa bo wiem że ona nadaje się do jedzenia na surowo. 
Do tego brokuł, również na surowo, sprawdziłam już nie raz jest niesamowity a do tego cenne witaminy zachowujemy.
A ser feta dopełnia całości, polecam gorąco.
Surówka z dyni, brokuła i fety.


              Składniki:
  • 200 g sera feta
  • 250 g dyni piżmowej bez skórki
  • 1/2 średniej wielkości brokuła
  • 150 ml jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  • sol różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony
  • 4 - 5 łyżek podprażonych ziaren dyni
Dynię obrałam ze skórki i starłam na tarce o grubych oczkach.
Brokuła starłam na tarce o drobnych oczkach.
Przecisnęłam przez praskę czosnek do jogurtu, wymieszałam, dodałam sól i pieprz.
Polałam składniki surówki, wymieszałam i dodałam pokrojony w kostkę ser a na końcu podprażone na suchej patelni pestki dyni. 
 Smacznego.
Przepis autorski. 
"Podróże małe i duże"
Na niebie o zachodzie

4 komentarze

  1. Ciekawe połączenie :) A czy filtrujesz wodę w swojej kuchni? Tak żeby mieć lepszą kontrolę nad tym co spożywasz? My zakupiliśmy filtr redox fitaqua, bo smak wody kranowej daleki był od ideału. Teraz mamy wodę i smaczną i zdrową, bo redox pomaga w profilaktyce antynowotworowej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aga mam wrażenie że Twój komentarz to reklama tego filtra, już któryś z kolei komentarz i mowa o tym filtrze. Nie, nie filtruje wody bo mam ją pyszną bez filtrowania w kranie, a kontrolę i tak mam nad tym co jem. Ni jak ma się komentarz do mojego postu.

      Usuń
  2. Jadłam już kiedyś taką sałatkę i była pyszna!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger