Dynia na surowo, musi być piżmowa bo wiem że ona nadaje się do jedzenia na surowo.
Do tego brokuł, również na surowo, sprawdziłam już nie raz jest niesamowity a do tego cenne witaminy zachowujemy.
A ser feta dopełnia całości, polecam gorąco.
Surówka z dyni, brokuła i fety.
Składniki:
- 200 g sera feta
- 250 g dyni piżmowej bez skórki
- 1/2 średniej wielkości brokuła
- 150 ml jogurtu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- sol różowa himalajska
- pieprz świeżo mielony
- 4 - 5 łyżek podprażonych ziaren dyni
Brokuła starłam na tarce o drobnych oczkach.
Przecisnęłam przez praskę czosnek do jogurtu, wymieszałam, dodałam sól i pieprz.
Polałam składniki surówki, wymieszałam i dodałam pokrojony w kostkę ser a na końcu podprażone na suchej patelni pestki dyni.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Na niebie o zachodzie |
4 komentarze
Ciekawe połączenie :) A czy filtrujesz wodę w swojej kuchni? Tak żeby mieć lepszą kontrolę nad tym co spożywasz? My zakupiliśmy filtr redox fitaqua, bo smak wody kranowej daleki był od ideału. Teraz mamy wodę i smaczną i zdrową, bo redox pomaga w profilaktyce antynowotworowej.
OdpowiedzUsuńAga mam wrażenie że Twój komentarz to reklama tego filtra, już któryś z kolei komentarz i mowa o tym filtrze. Nie, nie filtruje wody bo mam ją pyszną bez filtrowania w kranie, a kontrolę i tak mam nad tym co jem. Ni jak ma się komentarz do mojego postu.
UsuńDziękuję i polecam Zuzanno.
OdpowiedzUsuńJadłam już kiedyś taką sałatkę i była pyszna!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.