Cukinia przyjemnie chrupie pod zębem a koperek nadaje daniu niepowtarzalnego smaku, polecam wypróbujcie koniecznie.
Do podania jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu.
Surówka z cukinii i papryki.
Składniki:
- 1/2 średniej cukinii
- 1/2 czerwonej papryki ramiro
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól alpejska do smaku
Użyłam do tego celu tarki zwanej mandoliną i dzięki temu plastry są cieniutkie.
Posiekałam koperek i dodałam do warzyw.
Majonez wymieszałam z jogurtem i szczyptą soli i polałam warzywa, wymieszałam.
Odstawiłam na 10 minut aby warzywa zmiękły.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Listopadowy las |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.