Pieczarki są tu fajnie jędrne i nadają sałatce fajnego, niepowtarzalnego smaku, polecam gorąco.
Sałatka cebulowo - pieczarkowa.
Składniki:
- 3 cebule
- 300 g pieczarek
- 3 jaja
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki musztardy - ulubionej
- garść natki pietruszki
- sól różowa himalajska
- pieprz świeżo mielony
Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry.
Pokrojone pieczarki włożyłam do garnka z wrzącą wodą i gotowałam 10 minut, odcedziłam i ostudziłam.
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę.
Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę.
Wszystkie pokrojone składniki włożyłam do miski, dodałam majonez, jogurt i musztardę a także przyprawy i wymieszałam dokładnie, dodałam posiekaną natkę.
Przed podaniem schłodziłam.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
"Podróże małe i duże"
Taki zachód w listopadzie 2016 r |
2 komentarze
Kulinarnie u Ciebie jak zwykle fantastycznie:)))Mam nadzieję że powoli wracasz do zdrowia czego Ci z całego serca życzę:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńReniu to nie ja jestem chora tylko moja mama. Dziękuje i pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.