A dodatkowo jest przepyszna, więc jak gotujemy?
Dla mnie osobiście jest bardzo pożywna i smakuje rewelacyjnie, polecam.
Przepis pochodzi z książki "Odmładzająca książka kucharska według diety strukturalnej" dr. Marka Bardadyna.
Rozgrzewająca zupa krem z awokado.
Składniki:
- 1 szklanka wywaru warzywnego
- 500 ml wody
- 1 szklanka mleka
- 1 duże awokado lub 2 mniejsze
- 2 średniej wielkości ziemniaki
- 1 mała cebula
- 50 g sera gouda
- 1 łyżka siekanych orzechów lub migdałów - ja dałam nerkowce
- sól morska
- biały pieprz
- szafran do smaku
- Cebulę pokroiłam w kostkę, ziemniaki obrałam i również pokroiłam w kostkę.
- Do garnka włożyłam ziemniaki i cebulę, zalałam wodą i bulionem i gotowałam 20 minut.
- Potem wlałam mleko i dodałam starty na tarce ser, mieszałam aż ser się rozpuścił, zdjęłam zupę z ognia i przestudziłam.
- Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestkę i wydrążyłam miąższ, pokroiłam go w kostkę, włożyłam do zupy.
- Zmiksowałam całość na krem i doprawiłam do smaku solą, pieprzem białym.
- Na talerzu posypałam nerkowcami i nitkami szafranu.
2 komentarze
Przyznam, że zupy z awokado jeszcze nie jadłam a wygląda bardzo apetycznie. :)
OdpowiedzUsuńJest zdrowa i pyszna, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.