Taki początek dnia to ja rozumiem, dużo energii i brzuch syty, zachęcam do zrobienia.
Podaje wersję dla wegan, wegetarian i mięsożerców.
Omlet z kiełkami.
Składniki:
- 3 jaja lub 1 łyżeczka mąki z ciecierzycy z 9 łyżkami mleka roślinnego
- sól różowa himalajska
- pieprz czarny świeżo mielony
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 3 łyżki kiełków rzodkiewki
- 1 łyżka oliwy lub oleju kokosowego
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka sezamu
- kilka plasterków łososia wędzonego lub plaster tofu
- pomidor lub inne warzywa ulubione
Jeśli jest to mąka z ciecierzycy należy ją wymieszać na jednolitą masę.
Na łyżce oliwy podsmażyłam kiełki rzodkiewki, po czym zalałam masą jajeczną, posypałam szczypiorkiem, sezamem i kawałkami łososia lub tofu.
Podsmażałam na złoty kolor z obu stron.
Podałam z pomidorem.
Smacznego.
Przepis z książki "Zupy odchudzające" M. Makarowskiej
"Podróże małe i duże"
"Omlet" dla sikorek" |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.