Ciasteczka są syte, polecam, rewelacyjnie odżywią nasz organizm.
Nadają się w diecie bezglutenowej jeśli weźmiemy bezglutenowe płatki i kakao, tym bardziej zachęcam.
Ciasteczka owsiane fit bez pieczenia.
- 1/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki masła rozpuszczonego
- 1/4 szklanki masła orzechowego bez cukru
- 1/2 szklanki ksylitolu lub 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao lub karobu
- 1 i 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
Przygotowanie ciasteczek:
- Mleko, masło, ksylitol oraz kakao włożyłam do garnka, podgrzewając rozpuściłam i gotowałam na maleńkim ogniu 1 minutę.
- Odstawiłam z ognia, dodałam płatki owsiane i masło orzechowe, wymieszałam.
- Na tacy ułożyłam papier do pieczenia, można folię spożywczą.
- Łyżką nakładałam porcje masy kakaowej i formowałam koła.
- Wstawiłam tacę z ciastkami do lodówki aby zastygły i ściągnęły się.
- Są gotowe po około godzinie.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
styczeń 2016 w Kołobrzegu po tzw. "cofce" |
4 komentarze
Bardo mnie zaciekawiły te ciasteczka:)Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńWypróbuj koniecznie Reniu.
UsuńJeju! Rewelacyjny przepis. Jeśli chodzi o mój ranking fit batoników, to to jest absolutny numer 1. Idealnie wpisuje się w oczekiwania moich kubków smakowych.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i polecam, wypróbuj i napisz czy smakowały.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.