Jest pożywna a ziarenka fajnie chrupią w zębach.
Polecam gorąco.
Chrupiąca sałatka z cheddarem.
Składniki:
- 2 mini sałaty rzymskie
- 1 pomidor
- 115 g sera cheddar
- 12 zielonych oliwek
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki pestek słonecznika
- szczypta soli kala namak
- 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 3 łyżki oleju z awokado
- 1 łyżka octu balsamicznego
Pokroiłam cheddar w słupki, dodałam do sałaty.
Pomidora pokroiłam w kostkę a oliwki w plasterki, dołożyłam do miski.
Ziarna siemienia i pestki dyni i słonecznika uprażyłam na suchej patelni, przestudziłam.
Składniki dressingu włożyłam do słoika, zakręciłam i potrząsając doprowadziłam do emulsji.
Polałam dressingiem składniki sałatki, wymieszałam a na wierzchu posypałam uprażonymi ziarnami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
A kuku...listopadowy las |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.