wtorek, 10 stycznia 2017

Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem

Od dłuższego czasu próbowałam nabyć wątróbkę cielęcą ale zawsze gdzieś mi umykała i nie mogłam się nacieszyć jej smakiem.
Tym razem udało się i dzięki temu powstało pyszne danie, które i Wam polecam.
Wątróbka cielęca jest bardzo delikatna a dobrze przyrządzona także soczysta i aromatyczna.
Polecam tą dziś przedstawioną bo jest rewelacyjna.
Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem.


             Składniki:
  • 500 g wątróbki cielęcej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • 2 cebule
  • 1 pomidor
  • gałązka świeżego tymianku
  • sól morska
  • pieprz

Mięso opłukałam i osuszyłam, obtoczyłam je w mące i podsmażyłam na oleju z obu stron.
Pomidora pokroiłam w drobna kostkę a cebulę w piórka.
Do podsmażonej wątróbki dodałam cebulę i pomidora, a także listki tymianku.
Dusiłam pod przykryciem przez 5 minut, przed podaniem posoliłam i doprawiłam pieprzem.
Podałam wątróbkę w pieczonymi ziemniakami.
Smacznego.
Pomysł z ulotki Biedronki.
"Podróże małe i duże"
Rozlewisko Warty we mgle

1 komentarze

  1. Chodzi za mną taka wątróbka:) Ma mnóstwo żelaza, które jest dla mnie bardzo ważne, ponieważ biegam, a w związku z tym straty Fe są większe. ;) Uwielbiam wątróbkę na słodko z żurawiną, wiśniami, truskawkami, a także tę tradycyjną z cebulką.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.