Tym razem udało się i dzięki temu powstało pyszne danie, które i Wam polecam.
Wątróbka cielęca jest bardzo delikatna a dobrze przyrządzona także soczysta i aromatyczna.
Polecam tą dziś przedstawioną bo jest rewelacyjna.
Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem.
Składniki:
- 500 g wątróbki cielęcej
- 3 łyżki mąki pszennej
- olej do smażenia
- 2 cebule
- 1 pomidor
- gałązka świeżego tymianku
- sól morska
- pieprz
Mięso opłukałam i osuszyłam, obtoczyłam je w mące i podsmażyłam na oleju z obu stron.
Pomidora pokroiłam w drobna kostkę a cebulę w piórka.
Do podsmażonej wątróbki dodałam cebulę i pomidora, a także listki tymianku.
Dusiłam pod przykryciem przez 5 minut, przed podaniem posoliłam i doprawiłam pieprzem.
Podałam wątróbkę w pieczonymi ziemniakami.
Smacznego.
Pomysł z ulotki Biedronki.
"Podróże małe i duże"
Rozlewisko Warty we mgle |
1 komentarze
Chodzi za mną taka wątróbka:) Ma mnóstwo żelaza, które jest dla mnie bardzo ważne, ponieważ biegam, a w związku z tym straty Fe są większe. ;) Uwielbiam wątróbkę na słodko z żurawiną, wiśniami, truskawkami, a także tę tradycyjną z cebulką.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.