Kapusta czerwona ma mnóstwo witamin tak samo jak seler naciowy a ich połączenie to dobre połączenie.
Ja osobiście za selerem naciowym nie przepadam, natomiast w surówce smakuje obłędnie, warto więc coś połączyć aby potem cieszyć się pysznym smakiem.
Polecam do wypróbowania.
Surówka z czerwonej kapusty i selera naciowego.
Składniki:
- 1 łodyga selera naciowego
- 1/3 małej główki czerwonej kapusty
- 1 mała marchewka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- duża szczypta cukru
- duża szczypta soli morskiej
- świeżo mielony czarny pieprz
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka majonezu
- 2 łyżeczki jogurtu greckiego
- Posiekałam drobno kapustę czerwoną, selera i marchewkę po obraniu starłam na tarce o grubych oczkach.
- Posoliłam i oprószyłam świeżo mielonym pieprzem, wymieszałam i pozostawiłam na kilka minut aby kapusta zmiękła.
- Teraz dodałam ocet jabłkowy, jogurt i majonez, wymieszałam.
- Całość posypałam posiekaną natką pietruszki.
- Wybornie smakuje jak jest schłodzona.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Listopadowa czubajka kania |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.