Delikatna ryba w aromatycznym sosie, taka jak ta pierwszy raz na naszym stole.
O tym że warto jeść ryby przekonywać już nikogo nie muszę?
Pracy mało a efekt zachwycający, polecam wypróbujcie.
Sum pieczony w sosie maślanym.
Składniki:
- 2 filety z suma bez skóry ok. 400 g
- 50 g masła
- 1 łyżka drobno posiekanej cebuli
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1 - 2 łyżki cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
W garnku rozpuściłam masło, dodałam posiekany czosnek i cebulę, dusiłam na małym ogniu aż cebula zmiękła.
Dodałam teraz sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Sosem polałam ryby.
Piekłam ryby w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 10 - 15 minut.
Podałam z ziemniakami z wody i pomidorem z dymką.
Smacznego.
Pomysł z ulotki Biedronki.
"Podróże małe i duże"
Rokitnik |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.