Polecam gorąco, po treningu są znakomite.
Sezamowe kulki fit.
Składniki: 4 porcje - 1 porcja 200 kcal
- 20 daktyli bez pestek - 100 g
- 2 łyżki masła orzechowego bez soli i cukru - 40 g
- 4 kostki gorzkiej czekolady - 20 g
- 2 łyżki sezamu - 28 g
Daktyle włożyłam do miseczki i zalałam wrzącą wodą do wysokości owoców, odstawiłam na godzinę aby zmiękły.
Następnie odlałam połowę płynu, dodałam masło orzechowe, startą czekoladę i zmiksowałam.
Z masy formowałam kulki - masa jest dość rzadka ale kulki można ulepić, a potem obtaczałam je w sezamie.
Gotowe kulki włożyłam na 5 godzin do lodówki aby stężały.
Smacznego.
Przepis od Ewa Chodakowska
"Podróże małe i duże"
Czapla siwa |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.