Kupowałam wszelkie kaszki ryżowe namiętnie i nie tylko one je zajadały ale także ja.
Dziś proponuje całkiem dorosłą wersję moich ówczesnych płatków, idealne na śniadanie, polecam.
Płatki ryżowe na mleku z syropem i czerwonymi porzeczkami.
Składniki:
- 500 ml mleka
- 8 - 9 łyżek błyskawicznych płatków ryżowych
- 1 puszka 425 ml czerwonych porzeczek w syropie
Potem przelałam płatki do miseczek i polałam suto syropem z czerwonej porzeczki, posypałam czerwonymi owocami.
Napisałam w składnikach że potrzebna jest puszka porzeczek ale to wartość względna, ja zjadłam pół bez płatków.
Puszka jest duża więc można wykorzystać połowę a połowę do innego posiłku.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Księżyc stulecia listopad 2016 r |
4 komentarze
to również moje wspomnienie dzieciństwa
OdpowiedzUsuńDobre czy złe Julia?
UsuńObłędnie wygląda to danie, porzeczki mniam :) a Księżyc do wzdychania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu za miłe słowa. Do księżyca powzdychamy razem.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.