poniedziałek, 30 stycznia 2017

Płatki ryżowe na mleku z syropem i czerwonymi porzeczkami

Płatki ryżowe to takie wspomnienie dzieciństwa moich córek.
Kupowałam wszelkie kaszki ryżowe namiętnie i nie tylko one je zajadały ale także ja. 
Dziś proponuje całkiem dorosłą wersję moich ówczesnych płatków, idealne na śniadanie, polecam.
Płatki ryżowe na mleku z syropem i czerwonymi porzeczkami.


              Składniki:
  • 500 ml mleka
  • 8 - 9 łyżek błyskawicznych płatków ryżowych
  • 1 puszka 425 ml czerwonych porzeczek w syropie 
Mleko wlałam do garnka, wsypałam płatki i gotowałam na małym ogniu przez 5 minut.
Potem przelałam płatki do miseczek i polałam suto syropem z czerwonej porzeczki, posypałam czerwonymi owocami.
Napisałam w składnikach że potrzebna jest puszka porzeczek ale to wartość względna, ja zjadłam pół bez płatków.
Puszka jest duża więc można wykorzystać połowę a połowę do innego posiłku.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Księżyc stulecia listopad 2016 r

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger