Ja robię bardzo dużo past, zdrowych past i używam ich zamiast masła na kanapki albo zajadam same.
Pasty są wartościowym smarowidłem i warto je robić, polecam serdecznie.
Pasta z jajek i oliwek.
Składniki:
- 5 jaj na twardo
- 10 zielonych oliwek
- 1 dymka ze szczypiorem
- 2 łyżki majonezu
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i również drobno posiekałam, dodałam do oliwek.
Teraz dodałam sól, pieprz i majonez - ja domowy a Wy jak uważacie - wymieszałam i wstawiłam do lodówki aby pasta się schłodziła.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Rozlewisko rzeki Warty we mgle |
1 komentarze
I z oliwek??? Okay muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.