środa, 11 stycznia 2017

Pasta z jajek i oliwek

Kolejna pyszna pasta do pieczywa na śniadanie.
Ja robię bardzo dużo past, zdrowych past i używam ich zamiast masła na kanapki albo zajadam same.
Pasty są wartościowym smarowidłem i warto je robić, polecam serdecznie.
Pasta z jajek i oliwek.


             Składniki:
  • 5 jaj na twardo
  • 10 zielonych oliwek
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 2 łyżki majonezu
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
Posiekałam drobno oliwki i dymkę ze szczypiorem, możecie zmiksować.
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i również drobno posiekałam, dodałam do oliwek.
Teraz dodałam sól, pieprz i majonez - ja domowy a Wy jak uważacie - wymieszałam i wstawiłam do lodówki aby pasta się schłodziła.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Rozlewisko rzeki Warty we mgle

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger