Delikatny w smaku i bardzo kremowy, idealnie rozgrzewa brzuchy, polecam.
Dyniowo - jaglany budyń.
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej suchej
- szczypta soli
- 1 i 3/4 szklanki wody
- 1 szklanka pure z dyni
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu
- szczypta cynamonu
- nerkowce do dekoracji
- żurawina do dekoracji
Przygotowanie:
- Kaszę wsypałam na sito i przelałam wrzącą wodą.
- Potem włożyłam ją do garnka, zalałam wodą i gotowałam pod przykryciem ze szczyptą soli przez 25 minut a potem wyłączyłam gaz pozostawiłam jeszcze kaszę na 5 minut pod przykryciem.
- Jak kasza odpoczęła przełożyłam ją do kielicha blendera, dodałam pure z dyni, jogurt, miód i cynamon i miksowałam na na gładki krem.
- Jeśli budyń jest już kremowy miksujcie jeszcze 3 minuty.
- Przelałam budyń do pucharków i posypałam żurawiną i nerkowcami.
- Budyń jest pyszny ciepły ale i zimny smakuje wybornie.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Księżyc stulecia - listopad 2016 r |
4 komentarze
to musi być niemożliwie pyszne :)
OdpowiedzUsuńNiemożliwie pyszne jest, polecam.
UsuńWygląda pysznie:)))ślicznie podany:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńDziękuję Reniu, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.