piątek, 27 stycznia 2017

Budyniowa owsianka z cukinią

Zjadłam ze smakiem i byłam zaskoczona tym idealnym smakiem owsianki.
Polecam wszystkim niedowiarkom którzy cukinię jedzą tylko na wytrawnie. 
Ja owsiankę uwielbiam jadać na śniadanie i tutaj też tak było ale równie dobrze można ją zajadać na obiad czy kolację. 
Polecam serdecznie.
Budyniowa owsianka z cukinią.



                   Składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 4 - 5 łyżek płatków owsianych
  • 150 g cukinii
  • 2 łyżeczki niesłodzonego budyniu waniliowego w proszku
  • 2 - 3 łyżeczki ksylitolu lub innego słodzika
  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • garść żurawiny

Cukinię starłam na tarce o średnich oczkach wraz ze skórką.
Z 2 szklanek mleka odlałam 1/3 szklanki a resztę wlałam do garnka.
Do garnka, do mleka wsypałam płatki, dodałam cukinię i cukier, zagotowałam.
Gotowałam 3 - 5 minut aż płatki zaczynały być kleiste.
Mleko odlane wymieszałam z proszkiem budyniowym i wlałam do garnka, wymieszałam i zagotowałam.
Gotowałam jeszcze 2 - 3 minuty aż owsianka stała się gęsta.
Przelałam budyń do miseczek i na wierzchu ułożyłam pokrojone w plasterki jabłko, banany i posypałam żurawiną. 

Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Owoce jesieni - jabłka

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger