Polecam gorąco do wypróbowania.
Steki z tuńczyka z kolorowym pieprzem i rozmarynem.
Składniki:
- 2 steki z tuńczyka po 400 g każdy wysokości 2 cm
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka kolorowego pieprzu świeżo tłuczonego
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- sól morska
- ziemniaki z wody
- zielona fasolka szparagowa
Oliwę wymieszałam ze świeżo utłuczonym pieprzem i rozmarynem i natarłam rybę tą mieszanką, pozostawiłam na 20 minut.
Rozgrzałam patelnię grillową i grillowałam steki z każdej strony po około 1,5 minuty.
Potem pozostawiłam steki na 2 minuty aby odpoczęły, posypałam solą.
Podałam z ziemniakami z wody i zieloną fasolka szparagową.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jesienne niebo |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.